Woningverbetering Spijkerboor en Nieuwlandsweg Haren van start

nieuws

Eind deze maand gaan bouwwerkzaamheden van start aan de Spijkerboor en Nieuwlandsweg in Haren. 26 huurwoningen van corporatie Woonborg worden energiezuiniger gemaakt en voorzien van zonnepanelen. Alle bewoners doen mee.

Om dat te vieren hielden de bewoners op 12 september samen met Woonborg een speciale dag voor groot onderhoud in hun voor- en achtertuinen. Daardoor kunnen de aannemer en het installatiebedrijf makkelijker bij de gevels komen en kan het werk snel beginnen. Hoveniers van Donker Groen en medewerkers van aannemer Gils Bouw hielpen met het zware werk, medewerkers van Woonborg regelden de catering en hielpen waar nodig een handje mee.

De 26 woningen aan Spijkerboor en Nieuwlandsweg krijgen verbeterde isolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas, mechanische ventilatie en een zonnestroominstallatie. Woonborg biedt de zonnestroominstallatie gratis aan. Aannemer Gils Bouw begint met het vernieuwen van de daken. Daarna worden gevels geïsoleerd, kozijnen en glas vervangen en ventilatie aangebracht. Ook bergingen worden geïsoleerd. Het project moet rond de kerst zijn afgerond.

Deel dit artikel: