Van Lenneplaan aangepast voor mfc De Wiardt

De gemeenteraad trekt 115 duizend euro uit voor de aanpak van de Van Lenneplaan in De Wijert. Door de komst van het nieuwe multifunctioneel centrum De Wiardt zal het verkeer daar flink toenemen. Auto’s en fietsers krijgen er hun hoofdinrit en -uitrit.

De Wiardt bestaat uit basisschool De Tamarisk, kinderopvang Kids First, wijkbibliotheek Forum Groningen en een sportzaal. Aan de Van Lenneplaan komen ook zeven kiss & ride plekken voor basisschool De Tamarisk. De straat krijgt gedeeltelijk eenrichtingsverkeer.

De afgelopen periode is in overleg met omwonenden en toekomstige gebruikers van De Wiardt een ontwerp gemaakt. De oplevering van de sportzaal vindt binnenkort plaats. De oplevering van het Hoofdgebouw staat gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar.