FC Groningen neemt eerste drie punten mee uit Den Haag

sport

FC Groningen heeft zondagmiddag met 0-1 gewonnen van ADO den Haag. In de residentiestad wonnen de Groningers door een eigen doelpunt van ADO-verdediger Pinas.

 

 

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en creëerde paar leuke aanvallen in de eerste minuten. Ajdin Hrustic, de vervanger van de geblesseerde Arjen Robben, vond bij vlagen Mo El Hankouri aan de linkerkant met een mooie crossbal. In de 23e minuut werd het stil in Den Haag. Bart van Hintum slingerde de bal voor en Shaquille Pinas wilde de bal wegwerken voor de Hagenezen. De verdediger maakte een onhandige actie en werkte de bal tot verbazing van velen in eigen doel: 0-1. De Trots van het Noorden controleerde vanaf dat moment de wedstrijd.

Na rust ging ADO wat opportunistischer spelen en creëerde het kansen zonder dat Sergio Padt erg in de problemen kwam. Vier minuten na rust moest scheidsrechter Makkelie van de VAR naar de kant om een mogelijke rode kaart voor Michiel Kramer te beoordelen. De spits zette zijn noppen op de kuit van Groningen-verdediger Ko Itakura. Makkelie vond het niet genoeg en trok de gele prent. FC Groningen kreeg nog kansen op een verdubbeling van de score met kansen voor Lundqvist, Hrusic en Suslov. De bal wilde er echter mede door goed keeperswerk van doelman Koopmans niet in.

Aanstaande vrijdag speelt FC Groningen competitieronde nummer die op bezoek bij FC Twente.

Deel dit artikel: