Herinrichting Akerhofplein start volgende week

nieuws

Vanaf volgende week gaat de gemeente Groningen beginnen met de herinrichting van het pleintje op het Akerkhof bij de Munnekeholm. 

De gemeente omschrijft het plein na de herinrichting als ‘een plek met een uitgesproken groen karakter, met aandacht voor biodiversiteit en respect voor de historie.’ De zogenaamde ‘herdenkingsboom’ aan de zuidkant wordt dit najaar een paar meter verplaatst. Het gras in het midden maakt plaats voor gedeeltelijk verharding. Ook komen aan de randen drie grote plantvakken en  zitgelegenheid.

Voor de herinrichting van het plein zijn eerder dit jaar drie bomen gekapt. Oorspronkelijk zouden vijf bomen worden weggehaald, de gemeente bracht dit terug naar drie. Tegen de kap van de bomen ontstond veel weerstand, een rechter moest uitsluitsel geven over de kap.