Vrachtwagenchauffeur uit Stad krijgt 240 uur werkstraf voor dodelijk ongeluk bij Mariënberg

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijk rijverbod voor 12 maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de N36 bij Mariënberg.

De man reed op 5 oktober 2018 met zijn vrachtwagen door rood en reed vervolgens met onverminderde snelheid een kruising op. Hierbij kwam hij in botsing met een van rechts komende personenauto, met een fatale afloop als gevolg.

Volgens de rechter heeft het ongeluk nog steeds veel invloed op het dagelijks leven van de nabestaanden. Alleen een ontzegging van de rijbevoegdheid voor twee jaar, zoals de advocaat van de chauffeur had geëist, is daarom volgens de rechter niet genoeg straf.

Deel dit artikel: