Veel animo voor ontwerpwedstrijd mondneusmasker

Een ontwerpwedstrijd voor een mondneusmasker heeft 66 inzendingen opgeleverd. De winnaars werden woensdagochtend bekendgemaakt. De wedstrijd is opgezet door XD-Art Projects uit Stad.

Het project is opgezet in samenwerking met het Groninger Museum, het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. Deelnemers werd gevraagd om een creatief mondneusmasker te ontwerpen. Op dit moment zijn de maskers namelijk vaak gemaakt van een eenvoudig stofje, terwijl het creatiever kan. Een jury bestaande uit arts-microbioloog Edwina Doting van het UMCG, Sander Daams van het Groninger Museum en Xandra Donders van XD-Arts Projects, hebben dinsdag de 66 inzendingen beoordeeld. Zij laten weten onder de indruk te zijn. Uiteindelijk zijn er drie ontwerpen als winnaar uit de bus gerold.

Het gaat om een ontwerp van Jeanet Metselaar die haar inspiratie vond in de Stairwell Installation van glaskunstenaar Dale Chihuly. Marc Paulusma maakte een Vogelkop en het duo Gea Vermeulen en Marieke Kort-Postmus maakten een ontwerp waarbij hun eigen woonomgeving met de ‘Schaive Toren’ als inspiratiebron diende. Naast deze drie winnaars waren er ook nog tien eervolle vermeldingen.