Natuurbrandrisico in provincie verhoogd: “Grotere kans op natuurbranden”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het natuurbrandrisico in Groningen is zondagavond verhoogd van fase 1 naar fase 2. Dat heeft de Veiligheidsregio bekendgemaakt.

“Fase 2 geeft aan dat het langere tijd droog is in de natuur”, laat de Veiligheidsregio weten. “De kans is dan ook aanwezig dat een natuurband ontstaat. Deze branden kunnen zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker als er een harde wind staat.” De Veiligheidsregio roept terreineigenaren en natuurbeheerders op om extra alert te zijn. Ook wordt aan het publiek gevraagd om de gevolgen van natuurbanden te voorkomen of te beperken. “Wees alert en meld verdachte zaken meteen via alarmnummer 112.”

Fase 2 is de hoogste fase die men kent bij natuurbrandrisico’s. Behalve in Groningen geldt deze fase ook in alle andere veiligheidsregio’s.

Meer informatie over natuurbranden is op deze website te vinden.