Fietsonderdoorgang Laan Corpus den Hoorn zeven weken dicht

nieuws
Foto: google maps

De fietsonderdoorgang tussen de Laan Corpus den Hoorn en het Stadspark is vanaf 7 september zeven weken dicht. Dat heeft Combinatie Herepoort maandagavond laten weten.

Herepoort start op maandag 7 september met de sloop van de zijkanten van het viaduct. Vanwege de veiligheid wordt de onderdoorgang voor fietsers op de Jan Evert Scholtenlaan afgesloten. Voor fietsers komen er twee omleidingsroutes. Zo kan men rijden via de fietstunnel bij De Buitenhof/Piccardthof of men kan gebruik maken van de fietsoversteek bij de Laan van de Vrede en Martiniplaza.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het deelproject Verbreding Wegvak Hoogkerk-Vrijheidsplein. Om de N7 te verbreden is het nodig om het viaduct over de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn aan beide zijdes te verbreden. Voor dit kan gebeuren moeten eerst de huidige zijkanten gesloopt worden. Autoverkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de route. De werkzaamheden voor de verbreding duren naar verwachting tot en met 26 oktober.

Infographic Aanpak Ring Zuid