Achtenveertig inwoners van gemeente testen positief op COVID-19 in twee weken

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

In de gemeente Groningen zijn, in de afgelopen twee weken, achtenveertig inwoners positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het laatste, tweewekelijkse overzicht van het RIVM.

In de gemeente was een sterke stijging van het aantal besmettingen te zien, 39 meer dan in de twee weken voor 29 juli. Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel stabiel en laag, zo stelt het RIVM. Er werden inwoners van de gemeente opgenomen in een ziekenhuis of gemeld als overleden door COVID-19.

Ook landelijk liep het aantal besmettingen op. In de afgelopen week zijn er 4.036 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.448 meer meldingen dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 38 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), negen mensen overleden aan het virus.