Spullen FC Groningen-veiling de deur uit: “Mijn vrouw is weer happy”

Er werd bijna 20.000 euro opgehaald met de veiling van FC Groningen-spullen voor de stichting Laat ons weer eens samen juichen. Vandaag (vrijdag) konden de gelukkigen hun items komen ophalen in het stadion van de FC.

Er was op van alles te bieden. Tientallen shirts, vaantjes, ballen, en de schoenen van Virgil van Dijk en Arjen Robben. Geschonken door supporters, maar ook de club en andere mensen boden items aan. “Het ging meteen al heel hard, en aan het eind bijna 20.000 euro, bizar,” vertelt Sjoerd-Jan Gispen, die de veiling samen met Niels Hilboesen organiseerde.

Het huis van Sjoerd-Jan zag er de laatste tijd meer uit als FC Groningen-museum dan als huis. “Mijn vrouw was er iets minder blij mee, maar die is nu weer helemaal happy dat alles weg is.”