Intrillen damwanden bij Oude Winschoterdiep duurt tien dagen langer

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Aannemerscombinatie Herepoort heeft langer nodig om alle damwandplanken bij het Oude Winschoterdiep in te trillen. Volgens Aanpak Ring Zuid zijn de werkzaamheden met tien dagen vertraagd.

Het intrillen van damwandplanken bij het Oude Winschoterdiep is op zaterdag 4 juli begonnen en zou eigenlijk tot 18 juni duren. Maar de werkzaamden liepen vertaging op, omdat de gereserveerde heistellingen te laat beschikbaar waren. Dat kwam door uitloop van werkzaamheden op een project elders.

De planning enkele dagen opgeschoven. Tot en met 28 juli wordt er van 07.00 uur tot 17.00 uur gewerkt. Ook de komende twee zaterdagen wordt er ingetrild. Vanwege de veiligheid bij het intrillen van de noordelijke damwand wordt op deze dagen een rijstrook op de zuidelijke ringweg afgesloten.