Rob Schuur krijgt Erepenning gemeente Groningen

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Burgemeester Koen Schuiling reikte maandagochtend de Erepenning van de gemeente Groningen uit aan Rob Schuur, ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort.

Schuur krijgt de erepenning voor ‘zijn langdurige, onderscheidende en buitengewone bijdrage die de heer Schuur heeft geleverd aan de Groningse samenleving’. Daarnaast noemt de gemeente Schuur een autoriteit in het vernieuwen en verbeteren van de Nederlandse Onderwijswereld, met zijn rol als vice-voorzitter van de Onderwijsraad.

Verder was Schuur de afgelopen jaren betrokken bij de realisatie van het nieuwe Historisch Museum aan de A., waarvan hij de eerste voorzitter van de Raad van Toezicht zal zijn. Ook speelde hij een belangrijke rol in het voortbestaan van basketbalclub Donar.

Deel dit artikel: