Kapotte brug legt treinverkeer stil: “Stel treinreis uit”

nieuws
Foto: facebook.com/treinnoord/

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben vrijdagavond te kampen gehad met vertraging. Door een defecte brug was er geen treinverkeer mogelijk.

De problemen ontstonden rond 19.00 uur. Door een storing kon de Greunsbrug in Leeuwarden niet bediend worden. Spoorbeheerder ProRail besloot daarop om het treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden te stremmen. Vervoersbedrijf Arriva zette bussen in. Tussen Groningen en Hurdegaryp reden wel treinen, de sneltrein pendelde tussen Groningen en Buitenpost. Reizigers werden opgeroepen om hun treinreis uit te stellen. Op deze manier kon drukte op omreisroutes voorkomen worden.

De problemen waren rond 21.45 uur verholpen. Het treinverkeer rijdt inmiddels weer volgens de dienstregeling.

Deel dit artikel: