FC Groningen krijgt uitstel van betaling huur

nieuws
Euroborg - Foto: Flickr 21millimeter (CC BY-SA 2.0)

FC Groningen krijgt van de gemeente een jaar uitstel van betaling aan Euroborg NV. De club deed enkele weken geleden al een verzoek tot uitstel van betaling, omdat ook de FC is getroffen door de maatregelen.

De gemeente Groningen is honderd procent aandeelhouder van Euroborg NV. Er is voor gekozen om zowel als de aflossing op de leningen van FC Groningen, en dus ook huurcontract met één jaar op te schuiven. Het gaat om een bedrag van ruim 950 duizend euro. Deze constructie kost de gemeente geen geld, maar levert FC Groningen dit jaar wel financiële lastenverlichting op.

Algemeen directeur Wouter Gudde is daar heel blij mee. “Toen de ernst van de coronacrisis duidelijk werd, bleek dat ook FC Groningen het zonder hulp van supporters, sponsors en andere stakeholders heel lastig zou gaan krijgen. Naast bezuinigingen en het moeten treffen van harde interne maatregelen, hebben wij daarop bij stadioneigenaar Euroborg NV het verzoek tot uitstel en afstel gedaan voor de huur van de huisvesting van de club.”