Tentamenfraudeurs mild gestraft

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De 23 psychologiestudenten die vorige maand fraudeerden tijdens de tentamens Statistiek, mogen het tentamen overdoen. Dat meldt de Universiteitskrant.

De studenten mochten zich vrijwillig melden bij de examencommissie. Van de 23 fraudeurs meldden zich 15. Hun tentamencijfer wordt geschrapt en zij mogen de volgende tentamenperiode een herkansing doen. De acht die zich niet vrijwillig meldden mogen het tentamen pas volgend jaar opnieuw maken en krijgen daar slechts één kans voor. Bovendien krijgen zij een aantekening in hun dossier, waarmee cum laude afstuderen uitgesloten is.

Voorzitter Maarten Derksen van de examencommissie zegt: ‘We zijn mild geweest. We hebben rekening gehouden met de bijzondere omstandigheden voor de studenten. De meeste mensen waren vol spijt en berouw. Ze vonden de tentamens moeilijk en waren een beetje in paniek.”

De betrapte studenten bespraken de mogelijke antwoorden in WhatsApp-groepen, terwijl de meerkeuzetentamens werden afgenomen. Andere studenten waren hier zo boos over, dat ze dit bij de examencommissie meldden.