Rookontwikkeling bij natuurbrand in Haren

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In een stuk natuur aan de Rollematen nabij Haren heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 16.15 uur binnen, waarop de meldkamer een tankautospuit van de Harense brandweer liet aanrukken. “Het gaat om een stuk natuur tussen het Noord-Willemskanaal en de Hoornsedijk”, vertelt Wind. “Het betreft een boom en gras dat in de brand is geraakt. Brandweerlieden zijn direct nadat ze ter plaatse kwamen gaan blussen. Hierbij werd één straal hogedruk ingezet. Al snel was het vuur onder controle.”

Het vuur werd ontdekt door handhavers van de gemeente Groningen die in hun voertuig over de A28 reden. Zij zagen rook en gingen op onderzoek uit. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl