Politie vangt kangoeroe in Paterswolde (update)

nieuws
foto: Andries Oord

De politie zit zondagmorgen in Paterswolde achter een kangoeroe aan. Nadat hij met een lasso uit een vijver was gehaald ging het dier er weer vandoor.

Zondagmorgen kwam de melding dat het beest aan de wandel was in de omgeving van de Helmerdijk. Wijkagent Ellen doet verslag:

‘Dat we in het buitengebied weleens een melding krijgen van een ontsnapt weidedier is mij bekend…maar ik moest vanmorgen nog een keer extra in mijn ogen wrijven toen ik een appje van mijn collega kreeg: “Weet jij wie er webcare heeft? We zijn bezig met een loslopende kangoeroe. We moeten weten waar deze vandaan komt.” Waar ben je? “In Paterswolde.”

Het bleek een wallaby te zijn; een klein soort kangoeroe. En een avontuurlijk exemplaar, die had besloten de wijde wereld in te trekken. En een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een verfrissende duik in het water. In dit geval de vijver van een dorpsbewoner.

Toen hij was uitgezwomnen werd het avontuur toch wat minder leuk: het lukte hem niet op op de kant te komen. Gelukkig was daar zijn redder in nood: onze Gerwin. Nadat Gerwin hem met zijn lasso uit de vijver had gehaald, besloot de wallaby het weer op een springen te zetten.

Na een berichtje op de Facebookpagina was de eigenaar er gelukkig snel. Samen met de medewerkers van de dierenambulance was de wallaby gauw gevangen. Het avontuur van de wallaby is weer voorbij..hij heeft in ieder geval een mooi verhaal te vertellen aan zijn wallaby maatjes’.