Nog één nachtje slapen en dan kan een terrasje weer

nieuws
Foto Andor Heij. Terras.

Maandag kan het na tweeënhalve maand eindelijk weer. Een terrasje pakken. Diverse Groninger horecaondernemers waren zondag al bezig met de voorbereidingen op de heropening.

Vanwege de coronacrisis werd alle horeca op 15 maart gesloten. Maar doordat het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen gaan de kroegen en restaurants voorzichtig weer open. Met een beperkt aantal bezoekers en diverse andere maatregelen. Om 12.00 uur is het zover. Er wordt mooi weer verwacht en dus ook drukte. De gemeente waarschuwt daarom om te grote drukte te vermijden.

Zo worden de fietsers in een groot deel van het centrum tussen 12.00 uur en 19.00 uur geweerd om voetgangers alle ruimte te geven. Ook wordt er een toiletgebouw op de Grote Markt geplaatst voor mensen met hoge nood.

Foto Andor Heij.

Niet alleen de horeca gaat maandag weer open. Forum Groningen, het Groninger Museum en andere culturele instellingen zijn weer te bezoeken. Sommige wachten nog even. Zo gaat het Noordelijk Scheepvaartmuseum donderdag pas open.