Coronacrisis in het klein (47): codewoord, opkikkertje, dwaalfim, rustpunt, paaltje en Iers nieuws

nieuws

Aflevering 47 begint en eindigt met een codewoord. Er zijn 130 kikkers onderweg. Er is nieuws over ons in Ierland. En zaterdag weten we meer.

Codewoord ‘Masker 19’

Anderhalf uur Groningse bedrijvigheid televisie

Nieuws in Ierland

Opkikkertje vanuit Korrewegwijk
Eén van de medewerkers van het GroenHuis  https://www.werkpro.nl/werkbedrijf/het-groenhuis/ in de Korrewegwijk had allemaal leuke kikkertjes (zie foto bovenaan) gekleid, in totaal wel 130. Zo had hij toch nog wat omhanden in deze rare tijden, maar de vensterbank puilde uit. Dus besloot hij om mensen blij te maken met de kikkertjes. Het idee ‘een opkikkertje uit de Korrewegwijk’ was geboren. “Want er zijn zó veel stille krachten in de wijk. De buurvrouw die werkt in de zorg, de opa in quarantaine, de zzp’er die het moeilijk heeft. Zij kunnen wel een opkikkertje gebruiken”, vond de medewerker.

Woon jij in de Korrewegwijk of De Hoogte? En ken je iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken? Stuur dan een mail naar Het GroenHuis en vermeld daarin: “Ik wil een opkikkertje sturen naar…” Vermeld naam en adresgegevens, plus een persoonlijke boodschap. De medewerkers van het GroenHuis bezorgen deze dan persoonlijk én op gepaste afstand. groenhuis@werkpro.nl

Opgemerckt


Dwaalfilm
https://dwaalfilmwadden.nl/

Rustpunt 

Bijzonder bezig
https://www.nnt.nl/voorstelling/nitenights/

Nieuw paaltje staat er niet voor niets

Zaterdag weten we meer

Wat voor weer het was

Codewoord ‘Mallorca’
De laatste keer dat OOG berichtte over een codewoord was in 2011

Geen bus naar Mallorca