Weldoener betaalt bergingskosten van gestrande ambulancebus

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een weldoener heeft de kosten betaald voor de berging van de ambulancebus die eind maart stil kwam te staan bij het transporteren van coronapatiënten naar Groningen. Dat laat Sietze Kijlstra van RAV Fryslân donderdag weten.

De ambulancebus was op maandag 30 maart onderweg vanuit het zuiden van het land richting het UMCG. Aan boord waren zes coronapatiënten die vanwege de toenemende druk op de zuidelijke ziekenhuizen verplaatst moesten worden. Op de A73 ter hoogte van Vierlingsbeek ging het mis. De bus kreeg een technisch probleem en kon niet verder rijden. Nadat monteurs het probleem niet konden verhelpen werd besloten een bergingsbedrijf in te zetten. Het bergingsbedrijf Hendriks Lottum sleepte de ambulancebus vervolgens met patiënten en verplegers nog aan boord vervolgens naar Groningen.

De weldoener nam op dezelfde dag contact op met Kijlstra. “Sietze, laat weten wat kosten zullen zijn van sleepwagen dan komt dat goed!”, stond in de tweet die Kijlstra ontving. Donderdag maakte de voorzitter van RAV Fryslân bekend dat de kosten inmiddels betaald zijn. “Deze man bood aan om de bergingskosten van de gestrande ambulancebus te betalen. En heeft dat inmiddels ook “gewoon” gedaan. Wat een prachtig gebaar!”