Online zingen in Meezingcafé van VRIJDAG

nieuws
Foto: Umer Saud from FreeImages

Deelnemers van het Meezingcafé van VRIJDAG, het huis voor de amateurkunst in Groningen, hoeven niet bij de pakken neer te zitten. Zij kunnen ondanks het coronavirus volgende week vrijdag gewoon naar het café.

“De kracht van het Meezingcafé is dat mensen met elkaar zingen, in een gezellige setting”, zegt projectleider Hannelore Duynstee. “Door de coronacrisis is dat nu fysiek niet meer mogelijk en vroeg ik mij af hoe we de mensen tóch het gevoel kunnen geven dat ze lekker samen aan het zingen zijn.” En zo werd het idee geopperd om het Meezingcafé digitaal te organiseren. “Het gaat gehost worden door live-muzikanten en iedereen die meedoet kan elkaar zien. Je kunt als bezoeker de muzikanten en de mensen in je woonkamer horen. De andere bezoekers hoor je niet maar omdat je iedereen kunt zien heb je wel het gevoel dat je met elkaar aan het zingen bent. En uiteraard zorgen we ervoor dat de songteksten voorhanden zijn.”

Het digitale project is de afgelopen week getest met collega’s. “Het leuke is dat het geluid bij iedereen op een ander moment binnenkomt waardoor je helemaal niet synchroon aan het zingen bent. En zeker als mensen er dan ook nog bij dansen is dat hilarisch om te zien.” Volgende week vrijdag om 16.00 uur wordt de eerste editie georganiseerd, en vindt daarna wekelijks plaats. Meer informatie en het aanmelden voor het café kan op de website van VRIJDAG.