Lichte stijging aantal opgenomen corona-patiënten in Groningse ziekenhuizen

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Zowel in Groningen als in de rest van de Noord-Nederlandse provincies is het aantal corona-patiënten dat is opgenomen in een ziekenhuis sinds woensdag licht gestegen. Dat meldt het ROAZ-NN donderdagmiddag.

Donderdag om 10.00 lagen er 132 coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis in de Provincie Groningen. Daarvan lagen 63 patiënten op de Intensive Care en 69 op een ‘normale’ corona-verpleegafdeling. Alleen in de laatstgenoemde categorie is een stijging te zien.

In heel Noord-Nederland lagen donderdagochtend 148 patiënten op een corona-verpleegafdeling en 101 patiënten op een Intensive Care-afdeling. In totaal zijn 81 van al deze 249 patiënten afkomstig van buiten de regio.

Volgens het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN) is in Groningen, Friesland en Drenthe nog ruim  voldoende capaciteit in de ziekenhuizen beschikbaar voor de opvang van patiënten.

Deel dit artikel: