Sluiting horeca zorgt voor lange rijen voor coffeeshops in Stad

nieuws
Foto: Maarten Roorda

Het besluit van minister Bruno Bruins (VVD) van Medische Zorg om vanaf zondagavond 18.00 uur de horeca drie weken te sluiten zorgt voor lange rijen bij coffeeshops in de stad.

Het kabinet kondigde zondagmiddag een extra pakket noodmaatregelen af om het coronavirus verder in te dammen. Besloten werd om alle scholen tot 6 april te sluiten maar ook alle horeca. “Het gaat om alle eetgelegenheden, sportclubs, sauna’s en seksclubs”, liet minister Bruins weten. De maatregelen voor de horeca gelden vanaf zondagavond 18.00 uur.

Afhaal- en bezorgrestaurants blijven voorlopig nog wel open. “Momenteel gelden de maatregelen voor horecagelegenheden die klanten bedienen”, aldus een woordvoerder van thuisbezorgd.nl. “Dit geldt dus nog niet voor afhaal- en bezorgrestaurants. Indien hier verandering in komt zullen wij uiteraard de benodigde maatregelen treffen.”

Deel dit artikel: