Meer dan duizend vrijwilligers melden zich aan om Martini Ziekenhuis te helpen

nieuws

De oproep van het Martini Ziekenhuis zaterdag om je aan te melden als vrijwilliger heeft meer dan duizend reacties opgeleverd. Het ziekenhuis laat weten erg blij te zijn.

Het Martini Ziekenhuis hoopt de vrijwilligers nooit te hoeven inzetten maar noemt de kans reëel dat dit wel gaat gebeuren. Vooralsnog zijn er voldoende mensen om de dienstroosters te vullen, maar als de coronapiek in het Noorden arriveert verandert dat wellicht. De mensen die zich aangemeld hebben komen uit verschillende beroepsgroepen. Het gaat om zorgondersteunend personeel tot mensen die ooit in de zorg hebben gewerkt. Opvallend genoeg heeft ook veel horecapersoneel zich opgegeven.

De oproep is juist nu gedaan zodat er nog tijd is om eventueel mensen een cursus te geven. Wil jij het Martini Ziekenhuis ook helpen? Aanmelden als vrijwilliger kan nog op deze website.