Mannen uit Groningen en Meppel opgepakt voor fraude

nieuws
Foto: Google Maps

De politie heeft in een onderzoek naar fraude met subsidies een 52-jarige man uit Groningen en een 67-jarige man uit Meppel aangehouden.

De twee hoofdverdachten zijn op 9 maart ingerekend op verdenking van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Medewerkers van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland hadden aangifte gedaan omdat ze vermoedden dat sommige van hun subsidies niet voor de juiste doeleinden werden gebruikt. De politie startte vervolgens een onderzoek en daarbij kwamen de beide hoofdverdachten in beeld. Daarnaast heeft de politie nog negen anderen gehoord, vanwege hun betrokkenheid.

Bij huiszoeking in december in Groningen en Meppel werd beslag gelegd op diverse bankrekeningen en administratie van de verdachten. Uit onderzoek bleek dat ze werkten met valse facturen. Ze vroegen meermalen subsidie aan bij SNN, voor bedrijven van anderen, Het SNN werd daarbij voor voor ruim 140.000 euro benadeeld.

Deel dit artikel: