LAKS start groot onderzoek onder scholieren vanwege coronacrisis

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, het LAKS, is een groot onderzoek gestart onder scholieren en eindexamenleerlingen vanwege de coronacrisis. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd aan minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs.

Vorige week kwam het kabinet met een extra noodmaatregelenpakket om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Behalve het sluiten van horeca en sportverenigingen werd besloten om ook de deuren van de scholen te sluiten. De afgelopen week hebben onderwijsinstellingen keihard gewerkt om digitaal onderwijs aan te bieden. Het LAKS is benieuwd hoe het gaat. In een enquête kunnen scholieren aangeven wat zij van het onderwijs vinden.

Slaag jij als je schoolexamencijfer je eindcijfer is?
Scholieren krijgen bijvoorbeeld vragen voorgelegd wat ze vinden van het digitale onderwijs ten opzichte van het reguliere onderwijs. Ook wordt geïnventariseerd hoe eindexamenleerlingen tegen de situatie aankijken. Zou je slagen als je schoolexamencijfer je eindcijfer is? En lijkt het jou verstandig om een eindexamen te maken?

Stem van de leerlingen
Het onderzoek wordt uitgevoerd omdat het LAKS vindt dat er op dit moment door heel veel partijen over de komende eindexamenperiode gesproken wordt., aar de stem van de scholieren zelf is hierin onvoldoende vertegenwoordigd. De resultaten van de enquête worden meegenomen in het gesprek met minister Slob dat binnenkort plaatsvindt.

Ben je scholier en wil je je stem laten horen? De enquête van het LAKS vind je op deze website.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *