Grootschalige alcoholcontroles in Stad

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Op verschillende plekken in de stad zijn dit weekend alcoholcontroles uitgevoerd. Dat meldt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De controles werden uitgevoerd door de politie die daarbij hulp kreeg van Team Verkeer Noord-Nederland. Eén van de controles werd zaterdagavond gehouden op de Hereweg. Later in de avond vonden er controles plaats bij de Steentilbrug en op het Damsterdiep. “Alle automobilisten die passeren moeten een blaastest doen”, ziet Lameris. “Bij de controle op het Damsterdiep is een scooter in beslaggenomen. Ik heb begrepen dat de bestuurder van het voertuig vermoedelijk onder invloed was van drugs.”

Tekst gaat verder onder de foto:

Ook vrijdagavond vond er een grote alcoholcontrole plaats op de Hereweg. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Ook vrijdagavond controles
Ook vrijdagavond werd er al gecontroleerd op alcohol. Die controle vond plaats eveneens op de Hereweg nabij het Sterrebos. “Al het verkeer wordt gecontroleerd op alcohol en eventueel op andere dingen als daar het vermoeden voor bestaat”, zag Rick ten Cate van tencatefotografie.nl vrijdagavond. “Een motoragent en een politiewagen staan nabij de controle standby. Als eventuele bestuurders er van door gaan kunnen deze voertuigen ingezet worden om ze te achterhalen.”

Resultaten
De politie laat zondagavond weten dat bij de beide controles 350 voertuigen gecontroleerd zijn. “Daarbij bleken er zes teveel gedronken te hebben”, laat de politie weten. “Twee bestuurders hebben hun rijbewijs in moeten leveren. Eén iemand kon zijn auto laten staan omdat hij zijn openstaande boetes niet kon betalen.” Daarnaast werden nog verschillende andere bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor het rijden door richt, het vasthouden van een telefoon op de fiets en het negeren van een stopteken.”

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl