Coronapatiënt overlijdt op Intensive Care UMCG

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Voor het eerst is een coronapatiënt overleden op de Intensive Care van het UMCG.

Of het om een patiënt gaat uit één van de drie Noordelijke Provincies of om een patiënt uit Noord-Brabant, is niet duidelijk. Hier doet het ziekenhuis, omwille van persoongegevensbescherming,  geen uitspraak over .

Er zijn 35 patiënten met corona-besmetting opgenomen in het UMCG. 17 van hen liggen op de Intensive Care. De anderen liggen op de speciaal daarvoor vrijgemaakte verpleegafdeling. Het totaal aantal medewerkers dat besmet is met het coronavirus is nu 69.

 

Deel dit artikel:

 1. dit bedoel ik nu met het hele sociale media gebeuren dan is het stabiel en dan hoor je weer van er zijn meerdere besmettingen je word er stapel gek van dat geld ook voor oog tv noord en de rest van de aanhang plaats pas nieuws als je het zeker weet !
  en posten mensen hier van bla bla mensen gaan naar buiten is toch logisch en zegt dit en dan weer dat en zo is het en niet anders

 2. Er is niemand die zegt dat de situatie stabiel is hoor, sterker nog, niemand weet wat voor golf er nog over ons heen gaat komen. Ik zou inderdaad terughoudend zijn met optimistische berichtgeving als nieuwsplatform, dat kan ertoe leiden dat mensen als snel weer in hun oude patroon vallen en er massaal op uitgaan.
  Triest dat er weer iemand is overleden, maar dat gebeurt dagelijks nu, tientallen in Nederland per dag. Helaas. Extra zaak dus voor al die mensen die denken dat het wel meevalt om zich aan de regels te houden, tot nader order.

 3. Ik zie op een bepaalde website dat in de gemeente 76 positieve testen zijn.
  Hier lees ik dat er 69 besmettingen zijn onder UMCGmedewerkers.
  Dan zouden er dus op 230.000 inwoners búiten het UMCG maar 7 positief getest zijn.
  Lijkt me weinig.

 4. Ik wens iedereen – familie, vrienden en overige betrokkenen – heel veel sterkte.

  Om alles nog ingewikkelder en onoverzichtelijker te maken:
  Wonderlijk genoeg geeft de kaart van het RIVM – zeer waarschijnlijk – geen aantallen: maar %.
  Er staan namelijk: cijfers – dan een komma – daarachter een cijfer.

  De ene kaart meldt dat er in Loppersum maar 1 besmetting is.
  De RIVM kaart heeft het over 10,4.
  (Beide kaarten zijn te zien op Google: Limburger Coronakaart)

  Mevrouw Kiki

 5. Er zijn ook behoorlijk wat positieve testen in Tynaarlo Robert, ik denk dat de meeste daarvan UMCG-Personeel is. Lang niet alle medewerkers van het UMCG wonen in de gemeente Groningen.

 6. Huisartsen verontrust: ’Werkelijke aantal coronadoden ligt hoger’ is het artikel vandaag in de Telegraaf, die zeer verontrustend mag worden genoemd. De overheid is aan het manipuleren met de werkelijke cijfers, zowel ten aanzien van de besmettingen als de overlijdens aan het Corona virus Huisartsen, hebben bij De Telegraaf aan de bel getrokken omdat ze vinden dat er bij deze epidemie de „neiging is om zoveel mogelijk te concluderen dat iemand te gezond of te kwetsbaar is voor een test of een ziekenhuisopname.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *