Veel rookontwikkeling bij brand in slagerij Haren

In een slagerij aan de Kerkstraat in Haren heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand raakte niemand gewond.

De melding van de brand kwam rond 19.30 uur binnen. “Op onze meldkamer kwam een bericht binnen van voorbijgangers die rook uit de slagerij zagen komen”, vertelt Edwin Oosterheerd van de Groninger brandweer. Daarop werd een bluswagen van de Harense brandweer gealarmeerd. Al snel werd duidelijk dat meer hulp nodig was. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’ waarop ook een tweede tankautospuit werd opgeroepen. Ook werd de hulp ingeroepen van een hoogwerker en het groot water transport van brandweer Stad. Brandweer Eelde schoot te hulp met een watertankwagen.

Tekst gaat verder onder de foto:

Ook aan de achterzijde van de slagerij kwam veel rook uit het pand. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Binnenaanval
“De brand in de slagerij gaat gepaard met veel rookontwikkeling”, meldt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl die kort na de brandweer ter plaatse was. “Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het pand komt rook. De brandweer is bezig om door middel van een binnenaanval de vuurhaard te bestrijden. Dit betekent dat brandweerlieden van binnenuit de vuurhaard onder controle proberen te krijgen.”

“Brand in de kelder”
Volgens Oosterheerd bleek de brand te woedden in de kelder. “Het ging om een kleine brand die we snel onder controle hadden. Echter ging het dus wel gepaard met flink wat rookontwikkeling. Daarom hebben we uit voorzorg een aantal bewoners die boven de slagerij wonen uit hun woningen gehaald.” Rond 20.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “Mijn collega’s zijn op dit moment bezig om met een ventilator de rook uit het pand te verdrijven. Zoals het nu lijkt valt de schade mee. De slagerij heeft wel rookschade opgelopen maar geen waterschade. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Ook is niet bekend wat er in de kelder in brand stond. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Vanwege het incident was de Kerkstraat voor het verkeer afgesloten.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl