Vliegveld Eelde heeft primeur met eerste elektrische laadpaal voor vliegtuigen

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Op Groningen Airport Eelde is een elektrische laadpaal voor vliegtuigen geïnstalleerd. De luchthaven is hiermee de eerste luchthaven in Nederland die deze voorziening heeft.

De stroom die de laadpaal gebruikt, is rechtstreeks afkomstig uit het zonnepark op het vliegveld. “Door de installatie van deze laadpaal zetten we weer een stap in de verduurzaming van de luchthaven,” vertelt Bowy Odink, Commercieel Manager van Groningen Airport Eelde. “De vraag naar een elektrisch laadpunt voor vliegtuigen is bij ons nog niet heel groot. Toch willen we deze voorziening bieden, zodat we in elk geval de mogelijkheid hebben. Het is natuurlijk een beetje een kip-en-ei-verhaal. Zonder goede laadpunten wordt elektrisch vliegen minder aantrekkelijk.”

Het zonnepark wordt maandag 10 februari feestelijk geopend door Minister Cora van Nieuwenhuizen.