Twee gewonden bij steekpartij na ruzie in Forum

Bij een steekpartij in de binnenstad zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. De verdachten zijn na de steekpartij op de vlucht geslagen.

De melding van een steekpartij kwam rond 22.00 uur binnen bij de hulpdiensten. “De steekpartij vond plaats in een steegje tussen het Forum Groningen en het Martinikerkhof”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Ter hoogte van restaurant ’t Feithhuis is een plaats delict gemaakt en een ruim gebied is door de politie afgezet.”

Een woordvoerder van de politie bevestigt het incident. “Het is nog onduidelijk waar het steekincident precies heeft plaatsgevonden. Daarom hebben we een ruim gebied rond de Sint Jansstraat afgesloten. We hebben twee personen aangetroffen die gewond zijn geraakt. Het vermoeden bestaat dat de slachtoffers belaagd zijn door een groep van drie personen. Eerst ligt de nadruk op de zorg voor de beide slachtoffers die op dit moment behandeld worden door ambulancepersoneel.”

Tekst gaat verder onder de foto

Politieagenten doen onderzoek in en bij het Forum. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Slachtoffer naar ziekenhuis
Ten Cate meldt rond 22.30 uur dat één van de ambulances met een slachtoffer naar het ziekenhuis is gereden. Volgens de politie zijn de slachtoffers goed aanspreekbaar. “Eén van de slachtoffers heeft steekwonden opgelopen, de ander liep snijwonden op”, aldus de politiewoordvoerder. “We zijn op dit moment druk bezig om helder te krijgen wat er nu precies gebeurd is”. Ten Cate vertelt dat de recherche rond 22.30 arriveerde. “Het gerucht gaat dat de daders zich vermoedelijk in of bij het Forum bevinden. Ik zie dat er bij de ingang van het gebouw agenten staan. Mensen kunnen het Forum niet in, ze kunnen wel naar buiten. In het gebouw zijn agenten bezig om de beelden van beveiligingscamera’s te bekijken.”

Ruzie in Forum
De politie laat even na 23.00 uur weten dat uit onderzoek blijkt dat er een ruzie in het Forum is ontstaan. “Beide slachtoffers, twee mannen, hebben in het Forum ruzie gekregen met een groep van zeker drie andere mannen. Buiten het Forum zijn er over en weer klappen uit gedeeld.” De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben. “Heeft u iets gezien, bent u getuige geweest van de vechtpartij of het steekincident, neem dan contact op op telefoonnummer 0900 88 44.” Er is nog niemand aangehouden in deze zaak. Ten Cate meldt rond 23.30 uur dat de afzetting bij de Sint Jansstraat is opgeheven.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl