Brandweer in actie voor stormschade aan Zwarte Doos

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest zaterdagmiddag in actie komen vanwege een stormschade aan de Zwarte Doos aan de Eendrachtskade. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding kwam binnen rond 16.50 uur waarop een hoogwerker ter plaatse werd gestuurd. “Het gaat om een aantal luxaflexen van het kantoorgebouw waar vroeger de dienst SoZaWe in gehuisvest was”, vertelt Ten Cate. “Door de harde wind zijn deze los komen te zitten. De brandweer heeft de hoogwerker deels op het fietspad geparkeerd. Hierdoor is het fietspad op dit moment gestremd voor de fietsers.”

Met behulp van de hoogwerker zijn de deels loshangende luxaflexen weggehaald. Binnen dertig minuten was de klus geklaard. Vanwege de hard wind gold er zaterdagmiddag een ‘code geel’. Het KNMI trok deze waarschuwing in het begin van de avond weer in.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl