Overval op cafetaria Kerklaan; politie lost waarschuwingsschot

Een cafetaria aan de Kerklaan in de Noorderplantsoenbuurt is zaterdagavond overvallen. Twee verdachten, 15 en 16 jaar oud, zijn aangehouden. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot.

De melding van een overval kwam rond 22.40 uur bij de hulpdiensten binnen. “Er staat een politiewagen voor de cafetaria”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Politiemensen zijn in de snackbar aanwezig en doen onderzoek. Daarbij zijn ze onder andere in gesprek met personeelsleden.” Rond 23.30 uur ziet Ten Cate dat de Technische Recherche ter plaatse komt. “Zij startten nu een onderzoek en stellen sporen veilig.”

Waarschuwingsschot
Politieagenten zijn ondertussen in de buurt op zoek naar de verdachten. “Die hebben we in de omgeving aangetroffen”, vertelt een politiewoordvoerder. “Tijdens de achtervolging van één van hen is een waarschuwingsschot gelost. Daarbij is niemand gewond geraakt.” De twee verdachten zijn in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Daar zullen ze worden verhoord.” Het gaat om twee jongens uit de stad Groningen, van 15 en 16 jaar oud.,

Tekst gaat verder onder de foto

Een auto van de Technische Recherche staat voor de cafetaria in de Kerklaan. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Ik ben nog nooit eerder overvallen”
Martin Nuver van 112groningen.nl meldt dat er geld en sigaretten bij de overval zijn buit gemaakt. “Ik sprak zojuist met de eigenaar van de snackbar. Hij heeft nu twaalf jaar deze zaak en is in die tijd nog nooit eerder overvallen. Rond 22.40 uur kwamen er twee blanke mannen de zaak binnen die onder bedreiging van een steekwapen geld en sigaretten eisten.” Dat de snackbar juist nu wordt overvallen is volgens de eigenaar niet super vreemd. “Je ziet het zelf. De straat is pikkedonker. Vanwege werkzaamheden werkt deze dagen de straatverlichting niet.”

Toename van aantal overvallen
Het aantal overvallen dat in de stad gepleegd wordt is sinds vorig jaar zomer flink toegenomen. Na jaren van afname ziet de politie dat sinds de zomermaanden criminelen het met name voorzien hebben op café’s, snackbars en tankstations. Voor de verschillende overvallen zijn inmiddels diverse verdachten opgepakt.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. straat roof …woning overvallen… winkels…cafetaria’s hoe gekker gaat het nog worden in dit land … gewoon dit land verlaten is het alle beste ! nederland is helemaal naar de kl.ten ……gezelligheid is weg elkaar helpen en ervoor elkaar staan zie je allemaal niet meer …allemaal ellende !!! het nederlandse volk moet zelf de macht krijgen en nederland weer maken vam hoe het is geweest maar helaas

  1. Edwin,
   wij begrijpen wat je met deze reactie wilt suggereren. Maar volgens de eigenaar van de cafetaria gaat het om twee BLANKE jongens……

 2. Blank is racistisch, men spreekt over witte mannen. ( niet dat het mij raakt, maar in een deug maatschappij is blank een racistisch fenomeen )
  Goed dat de beide figuren direct gepakt zijn, en sterkte voor de eigenaar toegewenst.

 3. nou 80 % ervan dan kijk oosporing verzocht even dan zijn we toch uitgetypt !!!! nederland is naar de kl.ten punt …..en word nooit meer zoals het was hebben we allemaal te danken aan die idioten daar in denhaag

 4. Blank betekent gewoon een lichte huidskleur. Niks racistisch aan. Zwart en wit vind ik polariserend. Het verschil overdrijvend. Daar moeten we juist mee stoppen. Er zijn geen zwarte mensen en geen witte mensen. Je kunt racisme niet uitbannen als je het zelf in stand houdt in je taalgebruik.

 5. Heel goed redactie, dat jullie deze onderbuik-eruptie even rechtzetten.

  En ‘blank’ is niet racistisch. Sommige mensen vinden het woord staan voor ‘mooi’, ‘rein’ en ‘goed’.
  Véél te positief vergeleken met de connotaties rond ‘zwart’ want die zijn altijd negatief.
  Maar discriminerend, nee hoor.
  De politie gebruikt de term overigens ook gewoon.

  Samengevat: Twee pigmentarme mensen (lhbti) hebben een eetgelegenheid overvallen.

 6. blank / zwart is een woord die is bedacht voordat er űberhaupt deze bulsh.t was dus ik koop een zwarte spuitbus of blanke lak oh wacht het moet uit de handel zeg maar ha ha ha gaat toch helemaal nergers meer over …..ik koop een zwarte ik koop een zwarte auto hou toch op man dit land is gek aan het worden

 7. @Merel

  Of je nu wit, zwart of getint neemt, het vermelden daarvan zal nooit in de smaak vallen van de lichtgeraakten.

  Uiterlijke kenmerken en bijbehorende haar- en huidskleur zijn absoluut nodig te vermelden als men daders van misdrijven wil opsporen, verder is de huidskleur vermelden niet zo interessant.

  Vraag mij af waarom in dit geval expliciet vermeld werd dat het om blanke daders ging, want de twee waren reeds gearresteerd en had deze vermelding geen toegevoegde waarde, tenzij de politie misschien nog op zoek is naar getuigen.

  Of probeert men ergens toch de etniciteit te verbloemen? Uiteraard zijn niet alle Nederlanders blank, net zoals niet alle buitenlanders getint zijn.

 8. Het benoemen van kleur heeft totaal geen meerwaarde voor waar het om gaat. Net zoals sexe. Dit benoemen werkt stigmatiserend. Wat me steeds meer verontrust is dat daders van dit soort criminaliteit steeds jonger zijn en bewapend. Mooi dat deze jochies gepakt zijn.

 9. Waarom heeft men in Amerika daarmee geen problemen om zichzelf! ‘zwart’ (black) te benoemen. En in Nederland doen we daarover hysterisch ..

 10. Voor mij hoeft die kleurvermelding ook niet hoor @Einde van NL. Voegt niks toe. Helemaal met u eens.
  Het is alleen maar voer voor mensen die reageren zoals in de eerste reactie.
  Die overigens niet even netjes meldt dat hij ernaast zat.

  Die expliciete vermelding komt trouwens niet van de politie maar is opgetekend uit de mond van de eigenaar van de snackbar.

  Waarom zijn het trouwens (bijna) altijd mannen die overvallen plegen, mensen ombrengen, en de boel oplichten?!
  Ik bedoel maar, als we toch aan het stigmatiseren zijn….

 11. Helemaal eens @Merel

  Als vrouwen zich willen begeven op topfuncties, gelijke beloningen, zullen ze zich ook moeten gedragen als mannen. Evenals tennis, waarbij ook de mogelijkheid moet zijn tot het spelen van een 5-setter. Precies zoals de mannen ;-)

 12. Fijn dat deze jongens gegrepen zijn. Hopelijk is het door hun arrestatie afgelopen met die overvalgolf van de afgelopen jaren in die buurt(en).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *