Overval op cafetaria Kerklaan; politie lost waarschuwingsschot

Een cafetaria aan de Kerklaan in de Noorderplantsoenbuurt is zaterdagavond overvallen. Twee verdachten, 15 en 16 jaar oud, zijn aangehouden. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot.

De melding van een overval kwam rond 22.40 uur bij de hulpdiensten binnen. “Er staat een politiewagen voor de cafetaria”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Politiemensen zijn in de snackbar aanwezig en doen onderzoek. Daarbij zijn ze onder andere in gesprek met personeelsleden.” Rond 23.30 uur ziet Ten Cate dat de Technische Recherche ter plaatse komt. “Zij startten nu een onderzoek en stellen sporen veilig.”

Waarschuwingsschot
Politieagenten zijn ondertussen in de buurt op zoek naar de verdachten. “Die hebben we in de omgeving aangetroffen”, vertelt een politiewoordvoerder. “Tijdens de achtervolging van één van hen is een waarschuwingsschot gelost. Daarbij is niemand gewond geraakt.” De twee verdachten zijn in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Daar zullen ze worden verhoord.” Het gaat om twee jongens uit de stad Groningen, van 15 en 16 jaar oud.,

Tekst gaat verder onder de foto

Een auto van de Technische Recherche staat voor de cafetaria in de Kerklaan. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Ik ben nog nooit eerder overvallen”
Martin Nuver van 112groningen.nl meldt dat er geld en sigaretten bij de overval zijn buit gemaakt. “Ik sprak zojuist met de eigenaar van de snackbar. Hij heeft nu twaalf jaar deze zaak en is in die tijd nog nooit eerder overvallen. Rond 22.40 uur kwamen er twee blanke mannen de zaak binnen die onder bedreiging van een steekwapen geld en sigaretten eisten.” Dat de snackbar juist nu wordt overvallen is volgens de eigenaar niet super vreemd. “Je ziet het zelf. De straat is pikkedonker. Vanwege werkzaamheden werkt deze dagen de straatverlichting niet.”

Toename van aantal overvallen
Het aantal overvallen dat in de stad gepleegd wordt is sinds vorig jaar zomer flink toegenomen. Na jaren van afname ziet de politie dat sinds de zomermaanden criminelen het met name voorzien hebben op café’s, snackbars en tankstations. Voor de verschillende overvallen zijn inmiddels diverse verdachten opgepakt.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: