Kinderen van SKSG ontvangen het Nijntje Beweegdiploma

In de gymzaal van CBS ’t Kompas in Lewenborg zijn er maandag veel Nijntje Beweegdiploma’s uitgedeeld aan fanatieke sporters van SKSG. Het diploma krijg je niet zomaar, de kinderen hebben daarvoor eerst een aantal gymlessen gehad.

SKSG doet dit, omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen genoeg bewegen. ‘Je krijgt plezier van bewegen, je bent vaak in contact met anderen en het kan overgewicht tegen gaan’, zegt Elte Hofman.

De studenten van het Alfa College hebben geholpen met het geven van de gymlessen en hebben maandag het laatste parcour opgezet. ‘Daarin combineren we alles wat we de afgelopen weken aan de kinderen hebben geleerd. Daarmee hebben de kinderen maandag hun diploma gehaald’, zegt Sergio Jager.

Bij SKSG merken ze dat er steeds minder kinderen bewegen en dat terwijl beweging zo belangrijk is. ‘Dat heeft te maken met digitalisering. Steeds meer kinderen gaan filmpjes kijken of blijven binnen’, zegt Elte Hofman.