VVD wil gemeente met Facebook-livesessie behoeden voor het worden van ‘banenmachine’

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De Gemeente Groningen vanaf volgend jaar gaat beginnen met het financieren van de eerste vijftig basisbanen. De VVD-fractie in de gemeenteraad wil daarom, via een live-Facebookevent, werkloze Stadjers te helpen aan een ‘echte baan’.

De VVD-fractie was, samen met CDA, PVV, 100% Groningen en de Stadspartij, fel tegenstander van de basisbaan in de Stad. In juni van dit jaar besloot de coalitie echter toch dat deze er moest komen. Raadslid Elisabeth Akkerman: “De huidige arbeidsmarkt zit juist te springen om mensen. Basisbanen kosten ontzettend veel geld. De overheid is geen banenmachine. Een basisbaan helpt mensen niet verder in hun loopbaan.”

Daarom heeft de fractie het plan opgevat om via een live Facebooksessie adviezen en inspiratie te geven die helpen bij het vinden van een baan. Raadslid Elisabeth Akkerman heeft veel werkervaring opgedaan in de arbeidsbemiddeling en zal de kennis die zij daar heeft opgedaan delen. “Op deze manier kunnen we de gemeente mogelijk nog een handje helpen doordat mensen die een échte baan vinden, geen basisbaan meer nodig hebben en dat scheelt minimaal zo’n € 17.000 per basisbaan (waarschijnlijk meer, maar voordelig berekend),” zo stelt Akkerman

De live-sessie is aanstaande zaterdag van 14.00-15.00 uur via het account van de VVD-fractie. Kijk dus mee en stel je vragen over het vinden van werk live!