Vliegveld Eelde hoopt op vluchten vol voetballers en fans tijdens EK

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Groningen Airport Eelde hoopt dat de drukte op andere Nederlandse luchthavens zorgt voor vliegtuigen vol voetballers en voetbalfans tijdens het Europees Kampioenschap van volgend jaar. “Wij staan klaar om voetbalcharters te ontvangen”, zo vertelt commercieel directeur Bowie Odink van Groningen Airport Eelde vrijdagochtend aan Luchtvaartnieuws.nl.

Omdat er geen slots beschikbaar zijn op Schiphol, zullen de vluchten voor het EK hoogstwaarschijnlijk moeten uitwijken naar andere luchthavens. Omdat ook op de kleinere luchthavens weinig ruimte is tijdens het vakantieseizoen, hoopt GAE hiervan te profiteren: “De vliegtuigen kunnen hier landen, waarna de passagiers per bus of trein snel naar Amsterdam kunnen worden vervoerd”, stelt Odink. “Men praat altijd over de drukte op Schiphol, maar op Eelde hebben we meer dan genoeg plek.”

Of de voetbalvluchten ook echt gaan komen, moet nog blijken. Nederland drie poulewedstrijden in de Johan Cruijff-Arena en er is één achtste-finale. Mogelijk kiest de UEFA, met een beperkt schema in Nederland, toch voor een andere luchthaven.