Verkoop Pepergasthuis mag doorgaan

De verkoop van het Pepergasthuis door Lefier aan belegger Jan Berry Drenth mag doorgaan. De Autoriteit Woningcorporaties heeft dinsdagmiddag in een arbitragezaak besloten dat de bezwaren van de gemeente bij de verkoop van het Pepergasthuis afgewezen zijn.

De gemeente en de bewoners hebben nog een kans om het oordeel te veranderen. Volgens een woordvoerder van de Gemeente Groningen beraadt ze zich nog op de uitspraak, in samenspraak met haar juristen en advocaten. Hoewel de gemeente dit nog niet bevestigd, zal ze waarschijnlijk beroep aantekenen tegen het besluit.

Woningbouwvereniging Lefier heeft het pand verkocht aan belegger Jan Berry Drenth. Lefier vindt het pand te duur in onderhoud. Er is veel protest tegen de verkoop, omdat het Pepergasthuis tot het Groninger erfgoed behoort.

“Zeer teleurgesteld, maar niet verslagen. De gemeente overweegt beroep bij de rechtbank. Wij zien daar gronden voor”, aldus wethouder Roelant van der Schaaf.  “Een hart onder de riem ook voor de bewoners van het Pepergasthuis. Op kerstavond moeten horen dat de verkoop doorgaat is in dubbel opzicht naar”.