Stadjers negeren oliebollentest en staan op oudejaarsochtend in de rij

Hoewel de oliebollen van Wiltjer-Fogerty ook in 2019 als slechtste werden getest, staan er al vanaf oudejaarsochtend mensen in de rij voor de gebakkraam op de Grote Markt. Vanaf dinsdagmiddag staat er zeker een honderdtal mensen. Ook bij  de andere gebakkramen is er topdrukte.

Of de uitslag van de test ook een goede weergave is van de kwaliteit van de oliebollen, is maar de vraag. In 2017 stopte het AD met haar jaarlijkse Haringtest, Friettest en Oliebollentest. Sindsdien is een anoniem gezelschap doorgegaan met de tests, maar contact maken met deze nieuwe club is erg moeilijk. Sinds maandag is ook de Facebook-pagina van de initiatiefnemers niet meer online.

De Stadjers lijken de tests dan ook te negeren en Wiltjer-Fogerty heeft ook dit jaar gewoon een drukke oudejaarsdag voor de boeg, ondanks de testscore van een vier in de oliebollentest.

in de rij voor oliebollen Grote Markt Foto: Erick Bakker

Maar de Grote Markt is niet de enige plek waar de gebakkramen het druk hebben. Ook bij de gebakkramen voor het UMCG en op het Raadhuisplein in Haren staan lange rijen voor de gebakkramen.

in de rij voor oliebollen Voor het UMCG Foto: Erick Bakker

oliebollen raadhuisplein Foto: Wil Legemaat via Twitter @legwil