‘Samenwerking met universiteiten in Hong Kong heroverwegen’

nieuws
Foto: Studio Incendo via Wikimedia Commons (CC 2.0)

RUG-studenten, onder wie zes afkomstig uit Hong Kong, hebben de universiteit gevraagd de samenwerking met de Chinese Universiteit van Hong Kong (CUHK) en de Hong Kong Polytechnic University (PolyU) te heroverwegen. Dat meldt de Universiteitskrant.

De in totaal 72 studenten vrezen voor de veiligheid van de RUG-studenten en de staf. Ze wijzen vooral op de Chinese University of Hong Kong (CUHK) en de Hong Kong Polytechnic University (PolyU).

Volgens de studenten scheppen de keiharde ingrepen van de oproerpolitie van vorige maand op de campussen van de universiteiten een gevaarlijk precedent. Dit brengt niet alleen de studenten in gevaar, maar ook de academische vrijheid in het algemeen.

De studenten vinden dat beide universiteiten in Hong Kong hebben gefaald in hun plicht om de studenten tijdens het oproer in november te beschermen. De universiteiten hadden een bemiddelende rol moeten spelen. Ook hadden ze de academische vrijheid moeten verdedigen toen de politie die bedreigde.

Deel dit artikel: