Ruil je overtollige winterkleding in voor gratis bier

Brouwerij Baxbier en lokale horeca gaan proberen om zoveel mogelijk warme kleding in te zamelen voor mensen die zich dat niet kunnen veroorloven. Je kunt je overtollige winterkleding daarom op verschillende plekken inruilen voor een gratis glas bier.

Met de actie steunen de samenwerkende ondernemers de Kledingbanken Maxima, die met een groot tekort aan met name warme herenkleding kampen. De actie is op touw gezet naar aanleiding van een soortgelijke actie in de regio Rotterdam. “Dat moeten wij hier in Groningen ook kunnen”, dacht Kasper Hiddema van Baxbier.

Inmiddels hebben tien horecazaken zich bij het initiatief aangesloten. Bij inlevering van een warme jas, trui of een paar schoenen ontvangt iedere bezoeker een gratis glas Gronings bier. Meedoen kan tot en met zondag 5 januari.

Je kunt je overtollige winterkleding inruilen voor een gratis glas bier bij: Barracuda Social Club, Baxbier Proeflokaal, Beer&, Block&Barrels, BOEL, Buurman&Buurman, Dokjard, Smoke, The Stockroom, en Zondag Noorderplantsoen.