Nog altijd rookoverlast bij Universiteitsbibliotheek

nieuws
foto: Bob de Vries

Medewerkers van de Universiteitsbibliotheek hebben een klacht over rookoverlast ingediend bij de NVWA, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Dat meldt de Universiteitskrant.

Het lukt de UB maar niet om rokende studenten te weren voor de ingang van het gebouw. De medewerkers ervaren zelfs binnen rookoverlast, terwijl zij recht hebben op een rookvrije werkomgeving. Ze klagen over een zere keel of rode ogen, en moeten hoesten. De NVWA kan een onverwachte inspectie uitvoeren en dan riskeert de RUG een boete die kan oplopen tot 450.000 euro, aldus de UK.

Er worden dagelijks bordjes op het bordes geplaatst, er hangen posters op de draaideuren, pleinstewards delen waarschuwingen uit en baliemedewerkers lopen regelmatig naar buiten om studenten op het rookverbod te wijzen. Toch negeren die het rookverbod nog regelmatig, vooral in de avonduren en in het weekend.

Er wordt nu gedacht aan het het plaatsen van een intercom, zodat medewerkers de rokers vanuit het gebouw kunnen aanspreken op hun gedrag.