Nieuwe faunapassage bij Kieler Bocht

nieuws
Foto: Raymond Bos

Combinatie Herepoort werkt aan een nieuwe faunapassage bij de Kieler Bocht. Daarmee kunnen kleine dieren van het ene in het andere groengebied komen.

Eind vorige maand heeft een grote kraan de betonnen elementen voor de passage in de bouwkuip geplaatst.. Die elementen vormen straks een doorgang voor onder andere kikkers, salamanders en egels. Binnen het project Aanpak Ring Zuid wordt aan meer dan 65 faunapassages gewerkt.

Een faunapassage voorkomt dat er op den duur inteelt ontstaat. De passage bij de Kieler Bocht is nodig omdat Combinatie Herepoort daar een nieuwe op- en afrit naar de zuidelijke ringweg bouwt. De passage heeft een nat deel (voor vissen, kikkers, padden en salamanders) en een droog deel (voor muizen, egels en marterachtigen.

Deel dit artikel: