Kinderen BSO bedenken gezonde kidsmenu’s

sport

Kinderen van de Buitenschoolse Opvang zijn de afgelopen maanden hard aan het werk geweest om een gezond én lekker kidsmenu te bedenken voor restaurants in Groningen.

In restaurants en eetcafés staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart, terwijl ouders steeds meer waarde hechten aan gezonde voeding voor hun kind. Het leek de initiatiefnemers goed om kinderen zelf leuke, lekkere en gezonde gerechten te laten samenstellen. Zij hebben voor elk van de vier seizoenen een gerecht bedacht dat vanaf 2020 in de negen deelnemende restaurants aangeboden wordt. Ze werden geholpen door studenten van de Hanzehogeschool. Ook mochten de kinderen proefkoken in de professionele keukens van het Alfa-college.

Alle deelnemende kinderen krijgen maandag tijdens de prijsuitreiking in Grand Café Time Out een oorkonde en een koksmuts. De vier winnende SKSG-locaties krijgen ook een prijs. De andere acht deelnemende restaurants zijn ’t Feithhuis, Eetcafé De Stadstuin (beide vestigingen), Eethuys Stadspark, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, Dinercafé Diep, Paviljoen Sterrebos en Edanz/Vitaminds.