FC Groningen oefent tijdens winterstop tweemaal in Duitsland

sport
Foto: sportphotoagency.com

FC Groningen blijft tijdens de komende winterstop in Nederland. Wel worden in die periode twee oefenduels in Duitsland gespeeld. De FC verblijft van woensdag 8 t/m zaterdag 11 januari in het Limburgse Horst.

Die week wordt geoefend tegen twee Duitse tegenstanders, die momenteel beide in de top van de Regionalliga West staan. Dat is het vierde niveau in Duitsland. Op woensdag 8 januari speelt de FC in het Häcker Wiehenstadion tegen SV Rödinghausen. Op zaterdag 11 januari volgt een oefenduel tegen Rot-Weiss Essen. Na afloop van de tweede wedstrijd keert de ploeg van coach Danny Buys terug naar Groningen.

FC Groningen wil graag dat beide duels toegankelijk zijn voor publiek. Wel moeten de voorwaarden nog worden bepaald.