Adopteer een kerstboom bij Tuinindestad

Niet ieder jaar een nieuwe kerstboom kopen: Bij Tuinindestad Groningen in De Held kun je een kerstboom adopteren. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens hartstikke leuk.

Het werkt als volgt: Je zoekt een mooie kerstboom uit, deze wordt genummerd en gekoppeld aan jouw naam. De kerstboom neem je mee naar huis zodat je er tijdens de kerst van kan genieten. In januari breng je de boom weer naar Tuinindestad.

Frans Kerver, initiatiefnemer van Tuinindestad, zorgt de rest van het jaar voor je kerstboom en als de boom het overleeft haal je hem in december weer op. Op deze manier worden er een stuk minder kerstbomen verspild en verbrand aan het einde van het jaar.

Frans heeft zo’n tweehonderd adoptiebomen. Ruim tachtig van deze bomen zijn gereserveerd, die hebben namelijk al een eigenaar. De andere 120 kerstbomen zoeken nog een pleeggezin. “De overlevingskans van de bomen ligt rond de 90%. Dat is erg veel, maar helaas overleeft niet iedere boom de zomer. De dode bomen bewaar ik wel, zodat mensen passend afscheid kunnen nemen van hun boom.” grapt Frans.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *