SP pleit opnieuw voor skatepark in Groningen

nieuws

De Socialistische Partij pleit opnieuw voor een skatepark in de stad-Groningen. Dat zou aan de zuidkant van het hoofdstation moeten komen of op het suikerunieterrein.

De SP zegt dat de animo voor skaten in de stad groot is en dat de huidige kleinere skateparkjes niet afdoende zijn. Skaters moeten uitwijken naar Emmen of Leeuwarden.

“Een volwaardig skatepark is een reële, bestaande behoefte van een grote groep enthousiaste en fanatieke sporters uit onze gemeente. De kosten raken nog niet eens die van een maandje exploitatiekosten van het Forum. Het zal een enorm positieve, sportieve impuls zijn, voor de stad en omstreken”, aldus SP raadslid Lucy Wobma.

De SP gaat het voorstel dinsdag indienen bij de verantwoordelijke raadscommissie van de gemeente.

Deel dit artikel:

 1. Waar komt die obsessie met skaten van de SP toch vandaan. Zorg liever voor wat leuke mountainbike en cross country running trails rond de stad. Daar hebben meer mensen wat aan.

 2. Ik denk dat zo’n skatepark hartstikke leuk is voor kinderen, jongeren en sporters.
  En ja een mountainbike trail zou ook een mooie toevoeging zijn aan de stad, ik zou zeggen Marc, stuur ze eens een berichtje, misschien willen ze zich er wel hard voor maken.

 3. Tonnen uitgeven voor een klein groepje pubers dat aan het skaten is?
  Ik kan me nuttiger doelen voor jongeren voorstellen wanneer je zoveel geld wilt uitgeven.

 4. Skaten draait om jezelf profileren. Skaten is er voor de “show off”. Skaten is een symbool van Amerikaans individualisme. Skaten is een grote industrie. Skaten is ongeveer het toppunt van trieste Californicatie van de wereld, met de millennial als hersenloze pion. De SP bevestigt hiermee nogmaals een schipbreuk in superslomo te zijn.

  Ga lekker voetballen. Als team iets bereiken. (Vier jassen kunnen twee doeltjes maken. Heb je alleen nog een bal nodig)

 5. Zou er niet een projectontwikkelaar zijn die hier geld in ziet?

  Gecombineerd met andere spektakelsporten kun je je als stad mooi profileren, tenminste, meer dan met een groep hangjongeren met vier jassen en een bal, of een stel midlife-crises met een fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *