SP komt op voor huurders Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg

nieuws
Foto: Roel Breet

Wethouder Roeland van der Schaaf moet zich inzetten voor renovatie van huurwoningen Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg. Dat stelt fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP.

Afgelopen maandagavond hield het huurderscomité Oosterhoogebrug/ Ulgersmaborg een bijeenkomst met ruim vijftig huurders van corporatie Wierden & Borgen. Met hen werden de problemen rondom vocht, tocht, schimmel, hoge huren en hoge energierekeningen besproken. De huurders gaven aan dat er jaren geen onderhoud is gepleegd en dat er grondig gerenoveerd moet worden. Zij willen onderhoud en renovatie met dak-, vloer- en muurisolatie.

Jimmy Dijk stelt: “Iedereen verdient een betaalbare en gezonde woning. Het slechte onderhoud en gebrek aan isolatie zorgt ook voor torenhoge energierekeningen.” De SP heeft de problemen woensdag in de gemeenteraad aan de kaak gesteld. “Wij willen dat de wethouder corporatie Wierden & Borgen aanspreekt op het achterstallig onderhoud en snel met renovatieplannen komt,” aldus Dijk. Het huurderscomité komt binnenkort met een eisenpakket.