Protestactie tegen zonthermie-park bij voormalig slibdepot Dorkwerd

nieuws
Foto: Solarfields

De wijkvereniging Reitdiep en de Vereniging Dorkwerd gaan zaterdag 9 november actie voeren bij het voormalige slibdepot tussen het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal. Dat doen ze omdat ze vinden dat de omwonenden meer betrokken moeten worden bij de aanleg van het zonthermie-park op deze plek.

“Het geheel is in de achterkamertjes van de provincie besloten en de bevolking in de omgeving heeft niets in te brengen. De provincie en de gemeente beloofden open overleg maar houden zich verstopt. De natuur en klimaat verdienen een betere
overheid”, zo stellen de actievoerders.

De actie staat gepland op zaterdag 9 november om 10.30uur bij het slibdepot. Deelnemers en belangstellenden zijn volgens de wijkverenigingen van harte welkom.

Deel dit artikel: