Nieuwe app moet Gronings onderwijs en bedrijfsleven verbinden

nieuws
Foto: INA App

Vanaf vandaag is de INA-app (Innovatie Netwerk App) te downloaden. Het idee voor deze app is ontstaan tijdens de Battle of the Schools van vorig jaar. Het platform moet zorgen voor meer samenwerking tussen onderwijs en bedrijven bij maatschappelijke projecten.

Deelnemers kunnen op het platform innovatieve projecten aanbieden, partnerships zoeken en vinden en nieuwe projecten onder de aandacht brengen. Scholieren en studenten kunnen zo al doende leren van maatschappelijke projecten.

De INA app is ontstaan als opdracht tijdens Battle of the Schools in 2018, een hackathon voor het onderwijs op initiatief van de gemeente Groningen. De app is ontwikkeld door studenten. Vervolgens heeft een netwerk van studenten en innovators uit het onderwijs en bedrijfsleven de app ontwikkeld tot hét digitale platform voor onderwijs in Groningen.

De app werd vrijdag gepresenteerd tijdens Let’s Gro. Hij is te downloaden via www.ina-app.nl.