Niet vijf, maar drie bomen gekapt op Akerkhof

Voor de herinrichting van het Akerkhof worden niet vijf, maar drie bomen gekapt. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

In maart vorig jaar stemde de gemeenteraad vóór herinrichting van de plek. Daarvoor zouden vijf van de elf bomen moeten sneuvelen,. Tegen de kap is bezwaar gemaakt en dat wordt op 12 december a.s. door de rechtbank behandeld.

Mede door een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de bomen, en door het coalitieakkoord met meer aandacht voor groen, heeft het college besloten twee bestaande bomen alsnog in het ontwerp in te passen. Die bomen zijn nog goed gezond. Het gaat om een eik en een iep, beide aan de zijde van de Brugstraat. De overige drie bomen zijn ziek of van matige kwaliteit en worden gekapt. Daardoor komt er volgens de gemeente meer daglicht, en dat is ook beter voor het gras en de onderbeplanting.